Regel snel en eenvoudig een afspraak voor een rijbewijskeuring

Woont u in de regio Tilburg – Breda en moet u gekeurd worden voor uw rijbewijs? Wij helpen u graag op onze vestiging in Dongen! Kijk in de keuringsagenda wanneer u bij ons terecht kunt en leg uw voorkeursdatum vast. U ontvangt een bevestiging van de afspraak per e-mail.

Plan direct zelf uw afspraak in de keuringsagenda.

Heeft u vragen of wilt u de afspraak telefonisch laten inplannen, neem contact op met de klantenservice: 0162-318 713.

Normaal rijbewijs (B / 75+)
Bent u 75 jaar geworden? Dan moet u kunnen aantonen dat u gezond genoeg bent om te mogen rijden. Daarna moet u elke 5 jaar uw rijbewijs verlengen.

In de volgende gevallen heeft u ook een keuring nodig:

  • Bij het beantwoorden van een vraag met ‘ja’ op de Eigen verklaring.
  • Bij een verandering in de gezondheidssituatie.

Groot rijbewijs (C / D)
Voor het besturen van vrachtauto’s en bussen gelden strengere regels dan voor personenauto’s. Als bestuurder van deze grote en zware voertuigen zit u vaak lang op de weg. Daarom moet u voor uw praktijkexamen en daarna elke 5 jaar gekeurd worden voor uw rijbewijs.

De keuringen vinden plaats op onze vestiging in Dongen of op locatie bij in company keuringen.

Incompanykeuring
Bedrijven kunnen meerdere keuringen op hun eigen locatie laten uitvoeren. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Wij maken een offerte en organiseren de keuring geheel naar uw wens.

Jepser-keuringen
Laden...

Zo werkt het

U vraagt een gezondheidsverklaring aan bij het CBR. Nadat u de vragenlijst hebt ingevuld ontvangt u van het CBR een brief met uitleg en een (leeg) keuringsverslag met een ZD-code. Nu heeft u alle gegevens om een afspraak te maken voor de keuring.

Maak een afspraak via onze keuringsagenda of bel 0162-318 713.

Kom op tijd voor de keuring. De keuring bestaat uit het doornemen van het keuringsformulier, een bloeddrukmeting, urineonderzoek, ogentest met en zonder bril (of contactlenzen) en er wordt gekeken hoe u zich beweegt.

Voor de keuring brengt u mee:

  • Uw huidige rijbewijs.
  • De keuringsformulieren van het CBR met ZD-code en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis.
  • Een potje ochtendurine.
  • Een actueel overzicht van uw medicatie.
  • Uw bril of contactlenzen. Let op, bij contactlenzen wordt ook om de sterkte gevraagd.

Na de keuring stuurt CBZ het ingevulde keuringsverslag digitaal naar het CBR. Een medisch adviseur van het CBR interpreteert en beoordeelt het keuringsverslag en beslist over uw rijgeschiktheid. Als het nodig is zal het CBR u doorverwijzen voor een rijtest. In een enkel geval is aanvullende informatie van een medisch specialist noodzakelijk en zal u hierover bericht ontvangen. De keuringsarts kan geen beoordeling geven over uw rijgeschiktheid.