Waarom achteraf bezoeken als we ook vooraf de problemen kunnen benoemen en aanpakken?

Ook voor verzuim geldt: u kunt beter voorkomen dan genezen. Hoe zorgt u dat uw werknemers fit en betrokken blijven? Hoe zorgt u dat scholieren hun opleiding niet vroegtijdig verlaten? Vaak schakelen organisaties pas een verzuimservice in als hun werkgever of student al enkele dagen niet is komen opdagen. Dat is zonde, want juíst in het voortraject valt zoveel winst te behalen. Houd uw werknemers/scholieren aangehaakt en werk met CBZ aan een actief en effectief verzuimpreventiebeleid! Onze trainingen, presentaties en instructielessen geven u meer inzicht in verzuimpreventie, verzuimbezoeken en verzuimgesprekken.

Wilt u meer informatie over onze trainingen, presentaties en instructielessen?
Neem contact met ons op!

Jepser-6

Hoe houdt u uw werknemers/ scholieren aangehaakt?

Bekijk hieronder een selectie van onze diensten, trainingen, workshops en adviessessies. Kijk ook bij arbeidsverzuim en schoolverzuim voor specifieke diensten.

Onze producten, diensten, workshops en trainingen

Vorm: Presentatie
Doelgroep: alle betrokkenen bij het verzuimbezoek
Tijdsindicatie: 1,5 uur

Deze inhoudelijke presentatie geeft u de benodigde informatie over alle aspecten van het verzuimbezoek: wanneer zet u een verzuimbezoek in? Welke inhoud heeft een verzuimgesprek? Hoe rapporteert CBZ de opgehaalde informatie? En welke vervolgacties zijn er mogelijk voor de opdrachtgever?

Vorm: Instructie
Doelgroep: gebruikers van CBZelf: de aanvraagapplicatie voor verzuimbezoeken
Tijdsindicatie: 1 uur

Verzuimbezoeken aanvragen bij CBZ doet u eenvoudig zelf via onze eigen portal ‘CBZelf’. Hoe onze applicatie werkt en hoe u alle mogelijkheden van CBZelf zo optimaal mogelijk benut, leert u tijdens deze instructie.

Vorm: Training
Tijdsindicatie: 4 uur

Hoe voert u een effectief verzuimgesprek? Welke vragen stelt u wel en welke niet? Waar komt verzuim vandaan en hoe kunt u een telefonische ziekmelding ombuigen naar een effectief eerste verzuimgesprek? Hoe bespreekt u tijdens dit gesprek de mogelijkheden en werkt u samen naar een snelle leshervatting toe? U leert het allemaal tijdens de uitgebreide training ‘een effectief verzuimgesprek’.

Tijdens een 1-op-1 adviessessie met één van onze consultants gaan we dieper in op uw actuele verzuimvraagstukken.

Vorm: Workshop
Doelgroep: leidinggevenden en casemanagers
Tijdsindicatie: minimaal één dagdeel

Hoe benut u de arbeidsmogelijkheden van uw medewerkers zo optimaal mogelijk? Tijdens deze interactieve workshop voor leidinggevenden en casemanagers staat gespreksvoering met uw medewerker centraal en zoeken we naar optimalisatie binnen de kaders van de actuele wet- en regelgeving.

Vorm: Cursus
Doelgroep: iedere organisatie
Tijdsindicatie: één dag

In de nieuwe Arbowet staat preventie voorop. Daarom is iedere organisatie in Nederland verplicht een preventiemedewerker aan te stellen. Bij bedrijven tot 25 medewerkers mag dit de directeur zelf zijn. Na de dagcursus preventiemedewerker beschikt u over de basiskennis en bent u op de hoogte van alle relevantie wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid. Ook weet u dit te vertalen naar uw eigen bedrijfssituatie. U bent zicht bewust van uw rol en verantwoordelijkheden binnen de organisatie, kunt een inventarisatie maken van de arbeidsveiligheid en kunt een eenvoudige risicoanalyse en plan van aanpak opstellen. Na afloop ontvangt u een certificaat. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Soms komt verzuim voort uit een slechte werkhouding of een ergonomisch onverantwoorde beeldschermwerkplek. Een gezonde en veilige werkplek is belangrijk voor het goed functioneren van medewerkers. Met de Werkplekcheck komt u te weten of uw medewerkers (thuis of op kantoor) op een verantwoorde wijze werken.
Onze speciaal opgeleide ergocoach beoordeelt of de werkplek goed is ingericht. Daarnaast leert uw medewerker hoe hij of zij stoel, bureau, beeldscherm en hulpmiddelen optimaal instelt. De ergocoach adviseert hoe spieren en pezen zo min mogelijk worden belast en rapporteert alle bevindingen in een duidelijk verslag.
Met de werkplekcheck zorgt u voor:

  • Een prettige werkplek en een bewuste werkhouding zowel thuis als op kantoor
  • Minder uitval door niet-ergonomische werkhouding en een hogere productiviteit
  • Voorkomt u de ontwikkeling van klachten en vermindert u bestaande klachten

Schakelt u onze ergocoach in voor een beeldschermwerkplekcheck? Dan voldoet u aan de zorgplicht om elke arbeidsplaats (zowel vaste kantoorplekken, als flexwerkplekken en thuiswerkplekken) in het arbobeleid te betrekken.