Denk in mogelijkheden: Inventariseer per functie alle taken en werkzaamheden die er binnen het bedrijf aanwezig zijn. Laat medewerkers nadenken over taken en werkzaamheden die ze met een bepaalde beperking nog steeds kunnen doen. Denk na over werkzaamheden die vanuit huis kunnen worden gedaan en denk aan alternatieven voor woon-werkverkeer.
Voldoende basiskennis: Voorzie iedereen binnen de organisatie van de juiste basiskennis over verzuim. Weet welke wettelijke regels er gelden en ken het verzuimprotocol. Als je weet wat er van je verwacht wordt, wacht je niet af.
Houd contact: Blijf in gesprek met de zieke medewerker. Laat weten dat hij of zij gemist wordt. Bespreek lopende zaken die moeten worden overgedragen. Maak afspraken over vervolgcontact en passend werk.
Spreek dezelfde taal: Als iedereen in de organisatie dezelfde “verzuimtaal” spreekt, voorkom je een hoop misverstanden. Weet welke vragen je mag stellen en welke informatie je mag verwerken. Als een verzuimgesprek gaat over benutbare mogelijkheden in plaats van klachten en medicatie, kom je veel sneller tot een werkhervatting.
Wil je meer weten over verzuim verkorten en hoe je op een leuke en leerzame manier een hoop kosten kan besparen? Neem contact op en kijk samen met ons hoe we je het beste kunnen ondersteunen.
Neem contact op